Iedereen heeft wel eens last van vermoeide spieren. Na het sporten, werken of ‘s ochtends bij het opstaan. Het gevoel kan verschillende oorzaken hebben.

Vermoeide spieren na sporten

Tijdens het sporten krijgen spieren meer belasting te verduren dan ze gewend zijn. Je maakt een beweging die je niet vaak maakt: een ultieme duik tijdens het volleyballen om een tegenpunt te voorkomen bijvoorbeeld. Of je sport zwaarder en langer dan gebruikelijk, zoals toch maar die paar kilometer extra hardlopen.

Herstelproces bevorderen

Door die extra inspanning ontstaat een ophoping van melkzuur in de spieren (verzuring) en ontstaan kleine scheurtjes in het spierweefsel. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en nieuwe vezels aan te maken. Dit proces kan uiteindelijk zorgen voor vermoeide spieren na het sporten. Het herstelproces kan je versnellen door gebruik te maken van Axanova producten uit de activ en hot serie. Beide series helpen de doorbloeding op gang in de spieren.

Vermoeide spieren na werken

Ook door werk kunnen spieren vermoeid raken. Bij werk met veel fysieke inspanning is het verzuring proces hetzelfde als bij sporten. Belast je de spieren meer dan gebruikelijk, dan raken ze vermoeid. Maar ook een kantoormedewerker kan ‘s avonds last hebben van vermoeide spieren. Een dagje achter de computer staat gelijk aan continue belasting van handen, polsen, ellebogen, nek en schouders. Zijn de spieren dit niet gewend of gun je ze onvoldoende rust? Ook dan krijg je last van vermoeide spieren.

Vermoeide spieren door ziekte of stress

Ook de fysieke gesteldheid kan een rol spelen. Wanneer je bijvoorbeeld griep hebt, werkt het lichaam hard om weer beter te worden. Er ontstaat een ophoping van afweerstoffen in de spieren. Dat veroorzaakt een vermoeid gevoel. Bij stress is de oorzaak anders: spieren spannen zich continu aan, en werken dus ook meer en harder dan gebruikelijk.

Deze producten kunt u het beste gebruiken

Bij twijfel neem contact met ons op.