GRATIS verzending vanaf € 40,-
Verzending binnen 24 uur
30 dagen geld terug garantie
Veilig betalen via Ideal of MisterCash
Hotline 088 606 3800

Iedereen heeft wel eens last van vermoeide spieren. Na het sporten, werken of ‘s ochtends bij het opstaan. Het gevoel kan verschillende oorzaken hebben.

Vermoeide spieren na sporten

Tijdens het sporten krijgen spieren meer belasting te verduren dan ze gewend zijn. Je maakt een beweging die je niet vaak maakt: een ultieme duik tijdens het volleyballen om een tegenpunt te voorkomen bijvoorbeeld. Of je sport zwaarder en langer dan gebruikelijk, zoals toch maar die paar kilometer extra hardlopen.

Herstelproces bevorderen

Door die extra inspanning ontstaat een ophoping van melkzuur in de spieren (verzuring) en ontstaan kleine scheurtjes in het spierweefsel. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en nieuwe vezels aan te maken. Dit proces kan uiteindelijk zorgen voor vermoeide spieren na het sporten. Het herstelproces kan je versnellen door gebruik te maken van Axanova producten uit de activ en hot serie. Beide series helpen de doorbloeding op gang in de spieren.

Vermoeide spieren na werken

Ook door werk kunnen spieren vermoeid raken. Bij werk met veel fysieke inspanning is het verzuring proces hetzelfde als bij sporten. Belast je de spieren meer dan gebruikelijk, dan raken ze vermoeid. Maar ook een kantoormedewerker kan ‘s avonds last hebben van vermoeide spieren. Een dagje achter de computer staat gelijk aan continue belasting van handen, polsen, ellebogen, nek en schouders. Zijn de spieren dit niet gewend of gun je ze onvoldoende rust? Ook dan krijg je last van vermoeide spieren.

Vermoeide spieren door ziekte of stress

Ook de fysieke gesteldheid kan een rol spelen. Wanneer je bijvoorbeeld griep hebt, werkt het lichaam hard om weer beter te worden. Er ontstaat een ophoping van afweerstoffen in de spieren. Dat veroorzaakt een vermoeid gevoel. Bij stress is de oorzaak anders: spieren spannen zich continu aan, en werken dus ook meer en harder dan gebruikelijk.

Deze producten kunt u het beste gebruiken

Bij twijfel neem contact met ons op.

Axanova Activ gel 125ml
Verkoelt eerst en verwarmt daarna. Voor soepele spieren en gewrichten. Door de etherische oliën geeft Axanova activ gel eerst een verkoelend effect voor een aangename verzachting en verwarmt hierna met een intensieve plaatselijke doorbloeding.Axanova activ gel wordt snel en volledig door de huid opgenomen, is niet vet en laat geen vetvlekken achter. Handen en kleding blijven vetvrij.Gebruiken op:Nek, schouders, rug, armen, ellebogen, knieën, benen, spieren en gewrichten. Ingredienten Aqua, Isopropyl Alcohol, Peg-40 Hydrogenated Caster Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Menthol, Tromethamine, Carbomer, Picea Excelsa Leaf Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Gaultheria Procumbens Leaf Oil, Citrus Medica Limonum Peel Oil, Glycosaminoglycans, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Limonene, Citral, LinaloolGebruiksaanwijzing Naar behoefte meermaal daags het betreffende lichaamsdeel licht in masseren. Niet in de ogen wrijven. Niet gebruiken bij zuigelingen en kinderen jonger dan 4 jaar!Werkzame stoffen Menthol, dennennaald olie, sinaasappelolie, citroenolie, wintergroenolie, vanillyl butyl ether en glycosaminoglycaan.Lees voor het gebruik altijd eerst de gebruiksaanwijzing! Conformité Européenne (CE) - EU conformance

€ 11,95*
Axanova Activ patches
Koude applicatie is een traditioneel effectieve therapie met pijn reducerende fysieke eigenschappen als reactie op klachten van spieren en gewrichten. De langdurige warmtewerking zorgt voor de nodige ontspanning. Helpt bij pijnlijke spieren en gewrichten. Vermindert spierspanning en ontspant bij verkrampingen Gebruiken op: Nek, schouders, rug, armen, ellebogen, knieën, benen, spieren en gewrichten. Gebruiksaanwijzing 1. Folie van de patch verwijderen en op de gereinigde huid aanbrengen. 2. Door de patch strijkend met de hand aan te drukken kan de werking versterkt worden. 3. Sachet tegen warmte beschermen en na het openen weer goed afsluiten. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. maximaal 3 patches per dag. Niet te gebruiken op open wonden, beschadigde huid, slijmvlies, ogen en bij huidziekten. Gebruik direct beëindigen na irritaties. Niet in de ogen wrijven. Niet geschikt voor kinderen. Buiten bereik van kinderen bewaren en na gebruik direct weggooien. Werkzame stoffen Wintergroenolie en vanillyl butylether.Lees voor het gebruik altijd eerst de gebruiksaanwijzing! Conformité Européenne (CE) - EU conformance

€ 12,95*
Axanova Power gel 50ml
Axanova Power Gel, de warmste variant! Wordt intens warm. Bij pijnlijke of stijve spieren en gewrichten.Makkelijk pompflesje, 1 maal drukken is voldoende om in te smeren.Kort na het aanbrengen van de Axanova Power gel, treedt er een prikkelende intense warmtewerking op met een intensieve plaatselijke doorbloeding.Dit door de ideale combinatie van natuurlijke werkzame stoffen en etherische oliën. Axanova Power gel wordt snel en volledig door de huid opgenomen, is niet vet en laat geen vetvlekken achter. Handen en kleding blijven vetvrij. Gebruiken op: Nek, schouders, rug, knieën, benen, spieren en gewrichten. Ingrediënten :Aqua, Isopropyl Alcohol, Gaultheria Procumbens oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Tromethamine, Carbomer, Panthenol, Vanillyl Butyl Ether, Eucalyptus Globulus Oil, Mentha Piperita Oil, Menthol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Menthyl Lactate, Pantolactone, Limonene, Linalool, Geaniol, Citral (INCI-Declaration)Gebruiksaanwijzing Naar behoefte meermaal daags het betreffende lichaamsdeel 2 á 3 minuten licht in masseren, Niet in de ogen wrijven. Niet gebruiken bij zuigelingen en kinderen jonger dan 4 jaar. Werkzame stoffen Wintergroenolie, eucalyptus, pepermuntolie, menthol en Vanillyl butyl ether.Lees voor het gebruik altijd eerst de gebruiksaanwijzing! Conformité Européenne (CE) - EU conformance

€ 12,95*

Vragen?


Wil je meer weten, vul het onderstaande formulier in. Wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *